Skyltar

eztrad

Eztrad i Karlskrona, klädbutik som finns exempelvis Karlskrona, Kalmar, Oskarshamn och fler platser.

Vänder sig till oss för skyltning av butik på Amiralen i Karlskrona som har öppning i morgon torsdag 14/9. Två olika skyltbehov, stora entré på ”gatan” i köpcentret samt enklare över kassan inne i butiken.

Uppdraget, stilfull entréskylt som ger exklusiv känsla och det skall INTE vara ljusskylt.

Efter besök och survey valde vi att fräsa fristående bokstäver i 25mm tjock gjuten akryl. Vi satte vit vinyl på fronten av bokstäverna men högglanspolerade 25mm-kanterna. På så sätt fick vi eztrad’s vita profil mot mörk bakgrund samtidigt som man när man kommer gående från sidan på ”köpcenter-gatan” även ser den högglanspolerade kanten vilket ger en mycket exklusiv känsla.

Vi funderade även mycket på hur bokstäverna skulle kunna monteras fristående istället för med de klassiska fula montagelisterna/järnen som brukar lackas i bakgrundsfärg (som aldrig 100% matchar med bakgrunden) och där bokstäverna brukar monteras på järnen som sedan monteras upp på vägg.

Istället gjorde vi en hålbild på baksidan av varje bokstav med 2-3 hål beroende på bokstavens vikt och storlek. Vi tillverkade sedan en hålbildsmall på en 3mm forex som stämde överens med hålbilden på bokstäverna. Denna hålbild överförde vi till väggen. Där monterade vi sedan stift som stack ut från väggen. På dessa stift hängde vi sedan upp bokstav för bokstav helt fristående.

Det blev otroligt bra.

Över kassan en enkel skylt med samma tanke fast bokstäver utskurna i frigofoam samt lackerade. Enkelt uppsatta med fästmassa på vägg. Men det är akrylskylten som är intressant. Stor och tungt material med otroligt hög finish. Varje bokstav minst 700x700mm. Vikt på varje bokstav 5-7 kg

Producerat av

4Sign Sölvesborg

Kontakta oss