Historier

4Sign - Glasfiberarmerad plastskylt - GAP

4Sign Sölvesborg

Glasfiberarmerad plastskylt

Författad den av 4Sign Norden

1966 började Göte Jönsson utvecklingen av den glasfiberarmerade plastskylt som lade grunden till 4Sign i Sölvesborg och idag går under benämningen GAP skylt. Du har garanterat sett den på någon av landets vandringsleder eller dykleder.

Göte fick inspiration av de schablonmålade spånskivor som ofta satt monterade vid byggarbetsplatser och med väderbitet sorgset utseende bar budskapet att här bygger bygg olle ett nytt hus. Som den kreativa utvecklare Göte och många av hans dåtida kollegor var, började han fundera på hur han med sina erfarenheter sin kunskap och kreativitet kunde skapa en bättre produkt.

Efter många misslyckade försök hittade Göte den produktionsprocess som resulterade i GAP Skylten, en produkt som fortfarande idag levereras i omfattande mängder till Skogsstyrelsen, Länsstyrelser, Naturvårdsverket och Kommuner samt kunder med speciella behov av hållbar och slitstark produkt som till exempel undervattensskyltning på landets dykleder.

Produktionsprocessen har utvecklats sedan 60-talet, men i stort sett är det samma kvalitativa slutresultat som började levereras på 60-talet som levereras idag.

GAP skylten kan inte jämföras med en laminerad skylt, där ett budskap pressas mellan två plastskivor, eftersom ett laminat till slut ger vika för väta med resultat att det printade budskapet skadas och tillslut är oläsligt.

GAP Skylten är en cirka 3 millimeter tjock plastskylt där det printade budskapet är homogent inbakat i plasten med en glasklar högkvalitativ framsida. Det är med stolthet vi på 4Sign i Sölvesborg bär arvet av Götes GAP Skylt vidare så länge produkten har en plats på marknaden.

4Sign Sölvesborg

4Sign Sölvesborg
Bjärarydsvägen 874
294 93 Sölvesborg

Se mer
Fyll i dina uppgifter för att få 4Signs nyhetsbrev